|
|
|
Ne féljetek a neve miatt, nem lesz tőle semmi bajotok!
Ez egy igazi hagyományos, klasszikus fánk, amit nem a kinézete miatt szeretnek.
Mindenképpen próbáljátok ki!
Hozzávalók
-
4 főre
300 ml víz
100 g vaj
2 tk porcukor
1 csipet só
200 g liszt
3 db tojás
olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
... |
2023-05-03 18:17:42 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók 11 db mini lángoshoz: (kb 13-15 cm átmérőjűhöz):
3 dl langyos kézmeleg víz
2 tk cukor
20 g friss élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt (mi most tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj
1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk fe... |
|
2022-10-03 21:52:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
300 ml víz
100 g vaj
2 tk porcukor
1 csipet só
200 g liszt
3 db tojás
A beleforgatáshoz
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 tk fahéj
Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk:
a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet,
és addig keverjük, ... |
2022-09-26 21:14:43 |
|
|
|
|
|
|
SPENÓT ROLÁD ( előétel, de köretnek is megfelel) 50 deka spenót 3 tojás 3-4 ek. liszt 1,5 ek olaj 2 gerezd fokhagyma só, bors, vegeta
Töltelék: 25 deka friss tehén túró 3-4 ek tejföl ( a túró állagától függően/ krémes legyen) diónyi vöröshagyma só, bors Elkészítése: A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihű... |
|
2022-01-24 11:11:51 |
|
|
|
|
|
|
Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők
Bodzavirágból, bodzavirágból
hullik a, hullik a sárga virágpor.
Fönt meg a felhők szállnak az égen,
bodzafehéren, bodzafehéren.
Szállj, szállj felhő,
pamacsos,
hullj le, te zápor
aranyos,
hullj le, te zápor,
égi virágpor,
égen nyíló bodzavirágból.
A feketebodza népies neve... |
|
2019-05-12 14:47:55 |
|
|
|
|
|
|
Ha tészta, akkor legtöbbször olaszos... Igaz, ez nem igazán mondható annak, de tíz ujjunkat is megnyaltuk utána. Fantasztikus egyveleg, igazi őszi-téli finomság...
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhgyma
1 l zöldség alaplé
25 dlg vörös lencse
2 babérlevél
2 tk őrölt koriander
1-2 csipet cayenne-bors
1... |
2018-10-13 22:06:21 |
|
|
|
|
|
|
Vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók
1 kg marhahús
só
bors
liszt
olaj
50 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db babérlevél
10-15 szem egész bors
mustár
10 dkg... |
2018-09-24 21:36:20 |
|
|
|
|
|
|
Caponata (szicíliai padlizsánragu)
Hozzávalók
1 db nagyobb padlizsán
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
3 szál zeller
1 ek mazsola
só
10 db fekete olívabogyó
20 db kapribogyó
6 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek cukor
3-4 db bazsalikomlevél
5 dkg fe... |
2018-09-17 23:54:49 |
|
|
|
|
|
|
Quinoasaláta
Hozzávalók
1 bögre quinoa
10 db koktél paradicsom
1 db avokádó
1 db kígyóuborka
1,5 csokor petrezselyem
1 tk só
olívaolaj
frissen őrölt bors
csilipehely
Elkészítés
A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedün... |
2018-08-27 23:32:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki.
Ha sok petrezselyem gyűlik össze!
Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle... |
2018-08-04 17:49:09 |
|
|
|
|